Feest op de Mollenhof

Datum/Tijd
Datum: 8 juli 2023
Tijd: 10:00 - 15:00

Locatie
De Mollenhof
Kleine Vosstraat 7
6971 KK, Brummen


Jubileumfeest Stichting De Mollenhof

Za 8 juli 2023

Op zaterdag 8 juli 2023 viert de Mollenhof haar 7,5 jarig bestaan. In die periode is veel bereikt. En er staat nog veel op stapel. Ook wordt het eerste deel van het Belevingspad officieel in gebruik genomen. Dit alles willen we graag vieren met iedereen die bij de Mollenhof betrokken is en iedereen die hier nieuwsgierig naar is. Dat doen we in de vorm van een braderie, met muziek, met lekker eten en drinken en vooral ook veel gezelligheid.  

Wat is de Mollenhof? 

Voor wie het niet kent: De Mollenhof is een kleinschalige ontmoetingshoeve in Oeken. Een plek waar mens, zorg, natuur en historie samen komen. Er wordt zorg verleend in de vorm van dagbestedingsactiviteiten en er zijn vrijwilligers actief in verschillende werkzaamheden. 

Wat gerealiseerd is. 

Sinds januari 2016 is de Mollenhof uitgegroeid van een oude boerderij, met alleen weiland om haar heen, naar een mooie buitenplaats. Er is een prachtige tuin aangelegd die zich steeds verder ontwikkelt. In de tuinkamer kan men met een kopje koffie tussen het groen genieten van ontluikende plantjes en ontkiemende zaden. Er wordt een moestuin onderhouden waaruit geoogst wordt voor de lunch van de bezoekers en een klusschuur is gerenoveerd waar o.a. met hout gewerkt kan worden. Tenslotte is het afgelopen voorjaar het eerste deel aangelegd van een verhard en natuurlijk wandelpad. Een belevingspad waar de bezoekers kunnen wandelen om van de natuur te genieten, om even op een bankje uit te rusten om een mooi gesprek te hebben. 

De ontwikkelingen gaan verder.  

Het voorhuis wordt gerenoveerd en ingezet als respijtzorg appartement. Dit is voor tijdelijke opvang maar ook om met partners te komen voor een vakantie. Eventueel kan de zorg overgenomen worden. De oude Deel wordt omgebouwd tot een creatieve ruimte voor onze bezoekers en zal breder worden ingezet voor o.a. workshops, lezingen en ander ontmoetingen. 

Tot zaterdag 8 juli a.s. van 10 tot 15 uur op de Mollenhof, Kleine Vosstraat 7 in Oeken 

Voor meer info: https://mollenhof.org/wp/contact/

← ← ← Terug naar alle evenementen